Indukcijska kuhalna plošča brez con - kako začeti

Zadnjič posodobljeno 14. 04. 2022 11:22

Z enostavnim indukcijskim kuhališčem Electrolux TotalFlex je enostavno začeti. Tu boste našli nekaj ključnih lastnosti in funkcij, z nasveti za čiščenje in nasveti za boljšo energetsko učinkovitost in trajnost v kuhinji.

TotalFlex

TotalFlex se odziva na dotik in nudi maksimalno prilagodljivost, popoln nadzor in tekoče kuhanje na indukcijski kuhalni plošči brez cone. Ko je vklopljena, lahko kuhate kjer koli na površini in razkrila bo velikost posod za najboljšo moč indukcije. Ne glede na velikost vašega lonca ali ponve - od velike paele do dolgih loncev z ribami - je na kuhalni plošči udobno mesto.

ActiveTouch

Najboljša indukcijska kuhališča so intuitivna. Preprosto vklopite kuhalno ploščo in posodo položite na kozarec, ustrezni gumb za upravljanje pa se samodejno prižge in prikaže, katera kuhališča se uporabljajo. Ko ste izbrani, boste videli temperaturo in raven moči rdeče, ostalo pa ostane belo. LED osvetljene luči kažejo, kje so posode, kar zagotavlja popoln nadzor in prilagodljivost pri kuhanju.

Funkcija mostu

Funkcija Bridge omogoča kombiniranje dveh kuhalnih con v eno veliko kuhalno polje. Kot nalašč za planchas ali pravokotne pekače. Ko kovinsko posodo ali lonec postavite na stekleno indukcijsko kuhalno ploščo, bo plošča pokazala, da posoda pokriva dve toplotni coni. Ikona funkcije Bridge se prikaže samodejno. Enkrat tapnite, da kombinirate kuhališča, tako da lahko z enim regulatorjem prilagodite moč in čas obroka.

Če se iz nekega razloga ikona mostu ne prikaže, izberite ročni način kuhanja. Ti načini vključujejo: centralno, navpično, vodoravno in standardno kuhalno ploščo. Indikatorji kuhališča se samodejno spremenijo, da prikažejo možne kombinacije, ne glede na velikost posode.

Ne glede na vašo konfiguracijo kuhanja ali raven moči je pomembno, da so vsi lonci in ponve na površini, ne da bi uporabniški vmesnik pokrivali s toplimi jedmi.


Nasveti o trajnosti

Z indukcijsko ploščo brez cone lahko naredite nekaj korakov, da dosežete večjo trajnost med postopkom kuhanja. S pametnim, učinkovitim Eco Timerjem izberite čas kuhanja, ki ga potrebujete, in kuhalna plošča se bo izključila, pri čemer bo preostala raven toplote in moči zagotovila, da bo vaš obrok pravilno končan. Ta funkcija je odličen način za varčevanje z energijo in hkrati učinkovitost.

Drug pomemben in preprost nasvet za boljšo obstojnost je uporaba pokrova med vrenjem ali cvrtjem. To vam omogoča hitrejše ogrevanje ali porabo preostale toplote.

Otroška ključavnica

Druga značilnost indukcijske kuhalne plošče brez cone, ki se v kuhinji izkaže za varnejšo od plinske kuhalne plošče, je otroška ključavnica. Otroška ključavnica vam omogoča nadzor nad izpostavljenostjo toploti s površine ali neželeno uporabo same indukcijske kuhalne plošče.

Nasveti za čiščenje

Indukcijsko kuhalno ploščo brez cone je enostavno očistiti in jo vzdrževati v najboljšem stanju. Po vsaki uporabi začnite s čiščenjem površine in poskrbite, da bo posoda imela čisto dno. Za vsakodnevno razlitje na površino kuhalne plošče preprosto položite mokro krpo čez madež, da se posušena hrana ali tekočina zmehča, in zaključite s keramičnim čistilom za steklo. Pri uporabi čistila se izogibajte izdelkom z abrazivnimi kemikalijami ali z visoko kislostjo, ki lahko poškodujejo črno površino. V redu je, da na kuhalni plošči uporabite britvico. Pazite le, da je čist in oster.

Takoj odstranite s površine: staljeno plastiko, plastično folijo, sladkor ali hrano s sladkorjem.

Odstranite, ko je kuhalna plošča hladna: obročki vodnega kamna, vodni obročki ali maščobni madeži z vlažno krpo in neabrazivnim čistilom za steklo. Sijajno kovinsko barvo lahko s črne površine odstranimo z raztopino vode in kisa ter mehko krpo.

PowerBoost

Simbol "P" na kuhalni plošči se nanaša na funkcijo PowerBoost. Ta funkcija vam bistveno hitreje kot plin omogoča popoln nadzor nad indukcijsko ploščo in v kratkem času zagotavlja veliko toplote, ki vam omogoča skoraj takojšnje vrenje vode. Idealen je za naloge, kot je kuhanje krompirja in druga hitra dela, kot je pečenje mesa. Zaradi njegove hitrosti in moči je pri uporabi olja treba biti previden in posode ne puščajte brez nadzora.


Naročite serviserja
Naročite serviserja

Ali imate težavo, ki jo ne morete odpraviti sami? Dogovorite se za termin prihoda enega od naših pooblaščenih serviserjev.