Izvedite več o svojem kavnem aparatu

Zadnjič posodobljeno 14. 04. 2022 11:16

Odlična skodelica kave iz vašega kavnega aparata Electrolux vam pomaga popolnoma izkoristiti vsak trenutek. Zato s tem priročnim vodnikom poskrbite, da bo vsaka skuhana kava, ki priteče iz aparata v skodelico, povsem po vašem okusu.Začetna nastavitev

Ste pripravljeni na pripravo prve skodelice okusne kave? Potem začnimo s tem enostavnim video vodnikom, ki vam po korakih predstavi, kako nastaviti kavni aparat, da ga lahko najbolje izkoristite že pri čisto prvi skodelici kave.Če se vaš kavni aparat ne vklopi

Sledite naslednjim preprostim korakom, da se bo vaš kavni aparat vklopil vedno, ko ga potrebujete. Najprej poglejte, ali je vklopljeno glavno stikalo, nato se prepričajte, da je kabel IEC trdno priklopljen, nato pa še preverite, ali je kavni aparat priključen v vir napajanja.


Oglejte si videoposnetek, ki prikazuje, kako lahko to naredite:
Kako pripraviti kavo po svojem okusu

Predstavljamo vam nekaj enostavnih nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bo kava vedno skuhana po vašem okusu.Poskrbite, da bo kava vedno želene temperature

Storite lahko več stvari, da se prepričate, da bo vaša kava vedno tako vroča, kot želite. Preizkusite vse nastavitve, da ugotovite, katera vam najbolj ustreza. Ena možnost je, da stroj ogrejete, tako da uporabite funkcijo izpiranja. Prav tako lahko uporabite toplo vodo, da ogrejete skodelice, in nato nastavite temperaturo kave v meniju.


Poskrbite, da bo vaša kava tako močna in kremasta, kot želite

Za pripravo kave po vašem okusu, poskusite obrniti gumb za nastavitev mletja v nasprotni smeri urinega kazalca za eno stopnjo naenkrat. Gumb obračajte le, ko je mlinček vklopljen.


Tukaj vam predstavljamo nekaj hitrih rešitev, ki bodo poskrbele, da bo kava znova pritekla, če med uporabo kavnega aparata naletite na težave!


Mleko ne steče pravilno iz posode za mleko

Vedno lahko samozavestno pripravite svojo sanjsko belo kavo tudi v resnici. Sledite tem navodilom po korakih, da bo mleko vedno pravilno steklo iz posode za mleko. Odstranite posodo za mleko, očistite vezni nastavek za vročo vodo/paro in izpraznite posodo za mleko. Toplotno izolirano ohišje vedno čistite le z vlažno krpo.

Nato odstranite dulec za mleko in dotočno cev, obrnite gumb za nastavljanje penjenja mleka na položaj »INSERT« in ga odstranite. Očistite vsako komponento penilnika mleka in se prepričajte, da ni ostalo nič mleka v votlem delu in utoru pod gumbom. Po potrebi utor postrgajte z zobotrebcem.

Znova namestite gumb in pušico poravnajte na položaj »INSERT«. Znova namestite dulec in dotočno cev za mleko. Posodo za mleko vstavite v toplotno izolirano ohišje. Na koncu položite pokrov nazaj na posodo za mleko.


Oglejte si videoposnetek, ki prikazuje zgornja navodila po korakih, tukaj:Kava ne teče iz obeh dulcev

Včasih malenkosti lahko naredijo pomembno razliko. S pomočjo zobotrebca očistite dulca za točenje kave, tako da bo kava vedno enakomerno tekla iz obeh dulcev.


Kava teče počasi

Obrnite gumb za nastavitev mletja za eno stopnjo proti »7« v smeri urinega kazalca, medtem ko kavni mlinček deluje. Nadaljujte premikanje gumba za eno stopnjo, dokler kava ne teče tako, kot želite. A ne pozabite, da bo učinek viden šele po pripravi dveh kav.


Kako enostavno odstraniti kuhalni sklop

Najboljši način, da svojemu kavnemu aparatu izkažete malce ljubezni, je, da ga očistite – občasno to pomeni čiščenje prostora za kuhalnim sklopom. Sledite naslednjim korakom za enostavno odstranjevanje kuhalnega sklopa. Izklopite aparat s pritiskom na gumb za vklop/izklop/v pripravljenost, počakajte, da se kavni aparat izklopi, rahlo potegnite pladenj za kapljanje in odstranite kuhalni element.


Vzdrževanje in čiščenje


Zato da vam bo kavni aparat še leta kuhal okusne napitke, sledite navodilom za vzdrževanje in čiščenje v tem videoposnetku.

Upamo, da vam bo ta vodnik pomagal še bolj uživati v vašem kavnem aparatu Electrolux. Ne vemo, koliko je ura pri vas, ampak upamo, da vas bo ta vodnik navdihnil, da si vzamete trenutek zase in privoščite vrhunsko kavo.
Upamo, da vam bo ta vodnik pomagal še bolj uživati v vašem kavnem aparatu Electrolux. Ne vemo, koliko je ura pri vas, ampak upamo, da vas bo ta vodnik navdihnil, da si vzamete trenutek zase in privoščite vrhunsko kavo.