Electrolux je oznanil temo za svoje popularno mednarodno tekmovanje za študente oblikovanja Electrolux Design Lab, ki letno prejme preko 1.700 prijav iz 60 različnih držav. Letošnje tekmovanje Design Lab je že 13. po vrsti in tokrat išče inovativne ideje pod temo Zdravi in veseli otroci. Letos obstaja še razlog več, da se pridružite tekmovanju, saj so denarne nagrade podvojene in zmagovalec bo tako dobil 10.000 € in 6-mesečno plačano pripravništvo pri Electroluxu.

Mednarodno tekmovanje v oblikovanju

Lars Erikson, starejši predsednik oblikovanja pri Electroluxu in vodja žirije tekmovanja Design Lab, je ob začetku letošnjega tekmovanja povedal: “Electrolux Design Lab je vznemirljivo tekmovanje, ki spodbuja inovativnost in kreativnost, hkrati pa nam nudi vpogled v prihodnost gospodinjskih aparatov. Dovoli nam, da se povežemo in sodelujemo z mladimi, talentiranimi oblikovalci iz vsega sveta, ki želijo narediti spremembe. S temo Zdravi in veseli otroci so v središču pozornosti tekmovanja otroci. Iščemo nove rešitve in drzne ideje, ki bodo pomagale izboljšati vsakodnevno življenje družin z otroki. Navdušen sem nad tem novim izzivom in se veselim vseh kreativnih idej … naj se tekmovanje prične!«

Podvojene nagrade v 2015
Electrolux Design Lab nudi študentom oblikovanja platform za prikaz svojega dela celemu svetu. Tekmovanje je vodilo do služb in poslovnih priložnosti na področju oblikovanja za mnoge tekmovalce skozi leta. Prva nagrada na tekmovanju je šest mesečna plačana praksa v Electroluxovem centru za oblikovanje. Polovica tekmovalcev iz preteklih let je nadaljevala s svojim delom za Electrolux po preteku pripravništva. Na tekmovanju se podelijo tudi denarne nagrade, ki so se letos precej povečale. Zmagovalec tekmovanja bo sedaj dobil 10.000 €, drugouvršečni 6.000 € in tretja nagrajeni 4.000 €. V okviru tekmovanje se podeli tudi nagrada za koncept, ki izbere največ spletnih glasov v vrednosti 2.000 €

Spletno tekmovanje, ki vodi k svetovni prepoznavnosti
Tekmovanje išče ideje za aparate, dodatke, pripomočke in storitve na treh področjih: Kuhanje, Nega perila in Čiščenje zraka. Sodelovanje na tekmovanju je preprosto: tekmovalci morajo ob prijavi oddati opis ideje, vizualno skico, ki ponazarja idejo in opis prednosti za potrošnika za svojo idejo. Tekmovanje se odpre za prijave 4. marca, rok za prijavo je 8. april 2015. Več o tekmovanju je na voljo na spletnem mestu Design Lab.

Najboljše prijave so objavljene na spletnem mestu Design Lab in se jih lahko oglašuje preko družbenih omrežjih, s čimer študentje dobijo priložnost, da dosežejo mednarodno občinstvo. Vodenje tekmovanja skozi različne stopnje omogoča nadaljnjo angažiranost; študentje bodo razvijali svoje koncepte skozi tekmovanje, objavljali in delili novo vsebino ter pisali blog o napredku. V zameno bodo dobili povratne informacije strokovnjakov, zaposlenih pri Electroluxu, skozi celoten proces izbora. Zmagovalec tekmovanja bo izbran s pomočjo žirije, sestavljeno iz svetovno priznanih strokovnjakov, konec 2015.

Najboljši koncepti 2014
Tekmovanje Design Lab je v preteklem letu potekalo pod temo Ustvarjajmo zdrave domove. Najboljši koncept je postala naprava za virtualno nakupovanje Future Hunter-Gatherer, študente Pan Wang. Prenosna naprava za čiščenje, vlaženje in osveževanje zraka Lotus je osvojila drugo mesto, naprava, ki ustvarja zdrave mikroklime v urbanih okoljih UrbanCONE pa tretje. Nagrado po izbiri ljudsta je dobil koncept HERO za čiščenje zraka, s skoraj 6000 glasovi na spletnem mestu Design Lab. Več o vseh lanskoletnih zmagovalnih konceptih si lahko preberete tukaj.

 

Izberite, kje želite to deliti z drugimi

Zapri

Ostali članki iz kategorije

Oblikovanje

Future Hunter-Gatherer

Finale Design Lab 2014

Zmagovalni koncept je postal Future Hunter-Gatherer, izobraževalna izkušnja nakupovanja, ki črpa navdih iz narave.

Read more
 
Pošljite prijatelju

Pošljite več prijateljem

Oglejte si e-pošto Živijo! Mogoče te bo to zanimalo

Zapri